Kategorier
Plastprodukter

En förvaringslåda i plast som verkligen håller fukten ute

Inget är tråkigare än en översvämmad källare, speciellt inte om man valt att förvara sina minnen där. En bra förvaringslåda i plast kan rädda prylarna. 

Det är inte helt ovanligt att förvara saker i sin källare. Oavsett om man bor i en fristående villa eller i lägenhet är källaren oftast en plats för förvaringsutrymmen av något slag. En plats där gamla kläder, gosedjur, teckningar och julsaker göms undan till den dag man har behov av dem igen. 

Dessvärre händer det att människor får sina prylar förstörda av översvämningar. Ibland räcker det med en rejäl höststorm för att älskade minnen ska förstöras av smutsigt vatten som tränger ner i källaren när det regnar. För att undvika denna tragedi bör man investera i en bra förvaringslåda i plast

Så fungerar en tät förvaringslåda i plast

Väljer man att förvara sina saker i en förvaringslåda i plast löper man mindre risk att få prylarna förstörda vid en eventuell översvämning. Speciellt saker som placerats direkt på golvet mår extra bra av att ligga i plastlådor och på så vis skonas från fuktiga källargolv. 

Det krävs dock att man väljer en helt tät plastlåda. En låda utan skarvar så att fukt inte kan tränga in någonstans. Denna minimala insats kan vara skillnaden mellan att behöva kasta kilovis av saker och att få behålla dem alla. En bra plastlåda är med andra ord en bra investering.

Välj en förvaringslåda i plast som rymmer mycket

Det finns mer än en förvaringslåda i plast på marknaden. Faktiskt finns det plastlådor till i princip alla saker. Större mängder kläder kan man med fördel vakuumförpacka i plastpåsar och sedan lägga i större plastlådor. Då hålls eventuella skadedjur och dofter borta från plaggen. 

Till och med papper kan förvaras i lådor av plast. Väljer man att lägga barnens teckningssamling från förskolan i källaren bör man definitivt se till att den hamnar i en riktigt bra plastlåda där den inte riskerar att förstöras. Inget är tråkigare än att bli av med kära minnen på grund av att man förvarat dem på ett dåligt sätt.