Kategorier
Okategoriserade

Energilagring – enorma fördelar 

Har ditt företag funderat på att investera i solceller och på att ta steget mot framtiden? Ni är inte ensamma. De höga elpriserna som syntes förra vintern fick många att vakna upp ur dvalan

Även om vi i Sverige har en hög produktion av el via exempelvis vatten- och vindkraft så kan priserna ändå komma att bli höga. I synnerhet i södra delarna av landet och detta som en följd av överföringsproblem i det svenska elnätet. 

I detta elnät måste det finnas en balans mellan produktion och konsumtion. Uteblir den balansen så kan man också se att priset för el kan öka. Detta kan man emellertid som företag – och även som privatperson – vara med och påverka. 

Kombinera solceller med energilagring

Genom att investera i energilagring i samband med att man exempelvis väljer solceller så kan man dels se till att man själv har en stadig tillgång till el för de egna behoven – och samtidigt också ett energilager som kan hjälpa till att, vid behov, stötta upp det svenska elnätet.

 Ditt energilager kan helt enkelt A) stötta elnätet och bidra till en bättre balans mellan produktion och konsumtion av el och B) göra så att ditt företag tjänar pengar. Det senare är givet: den el du producerar och lagrar i ditt energilager kommer du givetvis att få betalt för – du skänker det inte vidare bara för att.   

Välj rätt partner för energilagring 

Viktigt är att du dels får en optimerad solcellsanläggning som ger dig maximal avkastning och effekt. Dels så ska också energilagring vara optimerad och implementerad i din anläggning. Utöver detta så måste elen även kunna säljas vidare till frekvensmarknaden – som den kallas – och allt detta kan du också få genom att välja en och samma partner. 

Det finns innovativa företag som erbjuder kompletta lösningar från start till mål då det kommer till solceller, energilagring och försäljning av el. Välj alltid ett sådant och få hjälp hela vägen – nu och i framtiden.