Kategorier
Okategoriserade

Företagsflytt – vanliga frågor 

Hur ska man göra för att flytta ett företag och alla tillhörande inventarier på ett smidigt sätt? I den här texten ska vi titta närmare på en företagsflytt och ge information om en sådan. 

Genom att svara på vanliga frågor i ämnet så hoppas vi kunna ge tips, råd och allmän information som kan underlätta den dagen ert företag ska byta lokaler – oavsett om det handlar om ett byte till större eller mindre sådana. 

Med det sagt, här följer våra frågor om en företagsflytt

Ska vi själva sköta en företagsflytt? 

Det beror givetvis på storleken på företaget och på hur mycket som ska flyttas. Rent allmänt dock: ta hjälp. Det finns specialister på företagsflyttar som går in och tar hand om hela projektet – från start till mål. En företagsflytt kräver god planering och förberedelse. Inte sällan så kan man se att denna planering går så långt som till sex månader tillbaka i tiden från dagen då flytten sker. Det handlar om att inventera, se över vad som ska flyttas, hur det ska packas, vad man ska göra av de saker som inte får plats – och hur man hanterar tyngre föremål. Utöver detta ska man även se till att det finns bärhjälp och fordon – samt folk på plats för att installera allt. Det är ett projekt som är betydligt större än vad många tror. 

Finns det företag som erbjuder professionell företagsflytt? 

Ja, som vi nämnde ovan: idag finns företag som specialiserat sig på detta. Fördelen är att deras jobb möjliggör en effektiv flytt där man som företag slipper se stopp i produktionen. De anställda kan direkt börja jobba som vanligt igen – men i de nya lokalerna. Det handlar, baserat på detta, om en rejäl investering. En företagsflytt som sker med en övergripande, professionell, hand ger också en smidig resa från punkt A till punkt B – utan stopp.